Eg gikk en tur på stien…

Sponset innlegg – 2XU

I dag er det en slik dag der øynene nekter å se dagslys og kroppen henger 5 minutter etter hjernen. Absolutt ikke en typisk dag der du tenker på å gå tur. Men tanken på en lang og god tur har festet seg i den delen av hjernen som styrer dette her med samvittighet. Samvittighet overfor egen aktivitet.

Den dårlige samvittigheten.

Eg har ikke vært ute og løpt siden lørdag for nesten 2 uker siden. Ikke har eg gått noen super lange turer heller. Litt har det jo vært, vi har tross alt lekt turister i tigerstaden, det ga jo noen skritt på pulsklokka. Men eg har ikke vert på en slik tur som virkelig gir godfølelsen i kroppen..

Etterhvert så klarer øynene å slå seg opp. Kroppen og hjernen begynner å bli samkjørte og det begynner å bli lyst ute. Den delen av hjernen som styrer samvittigheten min er i storform i dag og ser ut til å vinne dagens maktkamp. I dag skal eg ut.

La oss gå tur, kjære.

Sånn i 10 tiden begynner eg å gjøre meg klar. Finner frem turbuksa og den splitter nye allværsjakken min. Den som eg fikk i posten for noen dager siden. Endelig skal eg få teste den ut. Min splitter nye og kule 2XU allværsjakke. Tenk at 2XU har klær for andre ting en løping og slikt.

Det virker for meg som at værgudene har en slik 6. sans eller noe fordi samtidig som eg tar i døra og er klar for tur så åpner himmelen seg og vinden bestemmer seg for å blåse stiv kuling fra alle kanter.

Men blås i det, nå er eg klar og eg kan ikke la dårlig samvittighet regjere og ødelegge hele prosjektet med 1 Million skritt.

Første del av turen går nedover til sentrum. Hege har noen innkjøp og bruker sjansen til å gå tur med mannen i sitt liv. Eg ser og en mulighet til å synde litt og svinger innom konditoriet og shopper meg en Berlinerbolle. Planen min er å brenne av mye mye mer karbohydrater enn det denne bollen gir meg. så eg stapper den i munnen med et stort smil og masse vaniljekrem i munnviken.

Ensom mot vind og vær.

Etterhvert kommer eg meg innover turstien og skogen. Som vanlig dundrer noen av mine favoritthits på øret med et bra volum. Turen går på stien ut av skogen og langs vannet. Og det er der mitt første virkelige møte med uværet møter meg. Vinden blåser så høyt at det er nesten som Spotify må gi opp å servere meg hits på øret. Vinden kommer fra høyre og ønsker egentlig å blåse meg langt opp i nærmeste tre..

Slik går nå turen langs vannet og inn og ut av skogen. Litt mer skog for så å fortsette på asfalt de siste 5 kilometerne. Om eg syntes at eg kjempet hardt mot vær og vind i skogen, var det bare en forsmak mot det som møtte meg på asfalten. Må ærlig innrømme at eg tenkte tanker som: Kjære gud: “vær så snill å la noen biler stoppe å plukke meg opp”, eg vil hjem! Det føltes som at eg gikk 3 skritt bakover for hvert skritt fremover.

Eg kom meg hjem etterhvert. 15 kilometer og 2,5 timer etterpå så kan eg konstatere at 2XU kan det der med klær. Jakken fungerte utmerket og leverte mer enn forventet.

-Kjell Arild

 

 

Tagged , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.