Livskvalitet – tenker du noen gang over hva livskvalitet er?

Livskvalitet. Er dette et ord som du har et bevist forhold til eller flyter du bare med og lar  dagene fly? Du har en jobb, du tenker ikke over hva denne gjør med deg, eller om du trives. Du bare går der og gjør det som er forventet av deg, og er fornøyd med det. På heime fronten går ting sin vante gang. Ungene klarer seg fint, den du deler seng med klager og syter uten at du egentlig hører etter. Så lenge du får legge føttene på bordet og se på nyhetene så er du fornøyd. Er dette god livskvalitet?

Hva slags livskvalitet du ønsker er opp til deg.

For deg så kan det som eg beskriver være det perfekte livet. Vi mennesker er forskjellige og definisjonen på lykke er individuell. Men har du noen gang tatt denne diskusjonen med din partner? Er dere enige om hva som skal til for at alle i huset har en livskvalitet som de trives med? Min erfaring er at om en er misfornøyd så har det en tendens til å spre seg. En annen ting er at vi mennesker har en egenskap til å gjemme bort negative ting langt bak i hjernen vår. Men hjernen er en smart fyr som også har evnen til å rydde opp i ny og ne, og da kommer disse bortgjemte tingene frem. Da eksploderer det og ting som kunne ha endret livskvaliteten rimelig lett blir så store at heile eksistensgrunnlaget plutselig føles truet.

Livskvalitet
Foto: Colourbox

Hvorfor er eg opptatt av livskvalitet?

Grunnen til at eg idag er opptatt av dette ordet: Livskvalitet, er at eg var en tur hos legen idag og han spurte meg følgende spørsmål:

Det er vel mange år siden livskvaliteten din har vært så god som den er nå?

Dette måtte eg svare bekreftende på. Og det fikk meg til å tenke litt og samtidig nevne dette for Hege. Noe som igjen førte til at eg nå sitter å skriver denne bloggen til deg.

Etter et turbulent 2017 der det ene tok det andre sitter eg nå i begynnelsen av 2018, fortsatt sykemeldt og uten jobb. Og eg må faktisk innrømme at livskvaliteten er bedre en noen gang.

Egentlig så er det litt rart. Eg sitter her sykemeldt og uten fast jobb å gå til og er mer lykkelig enn eg har vært på lenge. Hva kan dette skyldes?’

Eg tror min lykke skapes i det at eg nå for lov til å styre dagene mine selv. Eg jobber mye med fysisk aktivitet og har spennende planer for fremtiden. Planer som eg ikke kunne brukt tid på om eg var i en vanlig fast jobb. Livet mitt er preget av alt annet en forutsigbarhet. Noe som eg var veldig opptatt av frem til eg gikk rett i veggen.

Nå er det et liv basert på mine premisser som gjelder. Dette tror eg er med på å skape en god livskvalitet både for meg selv og de rundt meg.

Ønsker deg en dag fullt med god livskvalitet!

-Kjell Arild

Livskvalitet
Lek skape lykke og god livskvalitet!

 

Tagged , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.