Er eg et menneske? -Eller mer som the terminator?

Menneske eller mer som the terminator? Dette er et spørsmål som  dukker opp i hodet mitt med ujevne mellomrom. I skrivende stund sitter eg på flyplassen på vei til en messe der det går i fremtidens behandlingsmåter for oss diabetikere.

Nå kommer det ikke som en stor bombe at dette er noe som opptar meg. Om eg det er en frivillig interesse eller påtvunget, det er et annet spørmål. Uansett eg er privilegert som får lov til å bli med på dette. Eg er utrolig spent og takknemlig for å få lov til å bli med og faktisk sitte på mer informasjon en mange leger og helsepersonell har tilgang til.

Og ikke minst eg kommer til å møte likesinnede fra hele verden!

Det eg har fått med meg er at når det gjelder behandling av diabetes så kommer det til å bli mer og mer dingser, apper og annen teknologi som kommer til å holde meg i livet fremover.

Dette fikk meg til å finne frem et innlegg eg har skrevet tidligere og som er meget aktuelt for meg de neste dagene:

Mennesker eller maskin?

Er eg menneske eller maskin? Dette spørsmålet dukket opp i hodet mitt første gang for snart 10 år siden. Da lå eg på sykehuset og hadde fått min første insulinpumpe. Nå var eg tilkoplet en maskin 24 timer i døgnet. Det er en maskin som holder meg i live. Dette var en merkelig tanke og eg brukte en del tid for å venne meg til den.

Etter en tid så kom kontinuerlig blodsukkermåling. Dette medførte at eg fikk enda en dings eller maskin koplet til kroppen.

Tilkopling av kontinuerlig blodsukkermåler.

Etterhvert så blir det jo litt utstyr å forholde seg til. Med maskiner og backupsystemer. Til tider har eg nok prøvd å være mer maskin enn et menneske, da har eg prøvd å stenge ute følelser og behov relatert til dette med å ha diabetes. Men hver gang gir diabetesen meg en på trynet og minner meg på at maskinene holder meg i livet, men eg er fullt og helt et menneske fordi om.

I`ll be back!

-Kjell Arild

 

Tagged , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.