Samvittighet! -Hva er din dårlige samvittighet?

Samvittighet er et ord som de fleste av oss har vert innom. Vi er alle utstyrt med en samvittighet, Noen har kanskje mye dårlig samvittighet. Andre har bare god samvittighet og ingenting som de mener at de har grunn til å ha dårlig samvittighet for.  VI har alle våre ting som henges på denne knaggen som kalles samvittighet.

Min dårlige samvittighet.

samvittighet

Eg har dårlig samvittighet for de problemene min diabetes påfører min familie.

Eg har dårlig samvittighet fordi eg til tider blir trøtt og sliten og har nok med seg selv.

Eg har dårlig samvittighet for at eg bråker som en elefant i et glasshus når eg står opp om nettene og må få i meg mat i en fart.  Les mer om det her: https://kjellarild.no/2018/02/06/naken-sarbar/

Eg har dårlig samvittighet for at eg til tider kan bli sint og kjeftete når blodsukkeret kjører berg og dalbane med meg.

Eg har dårlig samvittighet for at eg ikke kan gå på jobb slik som alle andre pappaer gjør.

Eg har dårlig samvittighet for at diabetesen min påfører dere alle unødvendig belastning.

Eg har dårlig samvittighet for at eg ikke mestrer sykdommen min godt nok, til tider.

Kunsten er å ikke la denne dårlige samvittigheten styre livet mitt. For det er når eg lar dette skje at styggen kommer og fester seg på ryggen. Når man er trett og sliten på grunn av diabetesen og samtidig tillater seg selv å ta innover seg dårlig samvittighet. Ja, da er man langt inne i den dårlige sirkelen og styggen fester seg godt.

Når diabetesen dytter deg i veggen – er det feigt å gi seg?

Eg vet eg er en belastning til tider, men eg kan ikke la dette styre hjernen min. Eg må tenke positivt og fylle på med positivitet og gode vaner som trening og fysisk aktivitet.

Vi er alle utstyrt med muligheten til å la hjernen styre oss inn i et negativt spor med mye negativitet og skyldfølelse. Av erfaring så vet eg at det kreves mye fokus og hjernearbeid for å ikke gå i denne fella.

For meg er det livsviktig å være klar over min dårlige samvittighet og samtidig ikke la den styre tankene mine!

Fokus på livskvalitet; https://kjellarild.no/2018/02/12/livskvalitet-tenker-du-noen-gang-over-hva-livskvalitet-er/

Positive tanker kan flytte fjell!

-Kjell Arild

Tagged , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.