Alle andre har en mening.-Skal eg bry meg?

Alle andre mener alltid noe om noe eller noen. Skal vi bry oss om hva alle andre mener? Er det viktig for deg hva alle andre mener? Dette med andre folks meninger påvirker oss bevist eller ubevisst mer en vi aner, tror eg!

Alle andre

Eg vil være som alle andre.

Har du noen gang tatt deg selv i å slite deg ut fordi du bruker massevis av krefter bare for å passe inn i andre sitt bilde av hvordan du skal være? Det der er utrolig vanskelig og fungerer ikke over tid. Vi er alle nødt til å være oss selv 100% hele tiden. Eg kjenner mennesker som har vokst opp i hjem der dette med å være seg selv aldri var godt nok. Resten av familien forteller hvordan man skal oppføre seg og hva alle andre mener du bør gjøre eller ikke gjøre. Om du ikke mener og liker det samme som resten av familien så kan du bare ryke å reise og er ikke verdt en dritt.

Eg kjenner også mennesker som har vokst opp i hjem der dette med å få være seg selv 100% har vært veldig viktig. Om man får lov til å være seg selv helt fra barndommen, utvikler man fort en selvsikkerhet og trygghet som gjør at man står støtt i livet og fort kan klare seg selv.

Hva med meg?

Et av mine største problem når det gjelder dette med å være meg selv, eller som alle andre, er dette med diabetesen min. Den gjør det til tider vanskelig å forholde seg til meg selv. For eg vet ikke alltid om det er meg eller sykdommen som styrer. Det eg vet er at når den herjer som verst i kroppen min så er eg utrolig lett til å vippe av pinnen. Og motsatt da den oppfører seg fint. Da har eg en selvtillit som er godt over middels skulle eg tro.

I og med at eg har nok med meg selv så har eg vel aldri brydd meg så mye om hva alle andre mener. Det er ikke plass for slikt i mitt liv. Det er mye mulig at eg har gode foreldre som har gitt meg en ballast som gjør at eg tåler alle andre folks mening, når sykdommen min er under kontroll.

I og med at eg nå har gått offentlig ut med min situasjon og at 1 Millionskritt har blitt så stort så har eg lurt litt noen ganger om eg provoserer folk. Er jo ikke normalt å være sykemeldt også være frisk nok til å stå frem slik som eg gjør. Heldigvis så har eg funnet meg verdens beste fastlege. Han sier det på denne måten:

Du gjør det som alle andre i din situasjon burde gjøre. Få faste rutiner i dagen og sørg for fysisk aktivitet. Eg har en fastlege som heier på meg og ikke sier at eg bør gjøre som alle andre.

Eg er superheldig som får denne støtten. En annen ting eg har erfart er at “alle andre” består som regel kun av 2 til 3 stykker. Disse menneskene rakker ned på deg og forteller deg hvordan verden skal være,.Disse “alle andre” bruker andre menneskers meninger for å bygge opp om sin egen virkelighet. Hvem er det da som egentlig bryr seg om hva alle andre mener?

Eg tror på en verden der vi alle heier på hverandre og tillater oss å være oss selv 100%

-Kjell Arild

løper fra alle andre

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.