Bryne – Egersund. En liten spasertur!

Da er eg hjemme på Bryne etter en liten spasertur på 5 mil i helgen. At eg noen gang skulle gjennomføre en slik tur hadde vært utenkelig uten ideen om 1 Millionskritt og alt det som dette har ført med seg.

Tenk at en tanke som eg hadde, og som eg snakket høyt om, til Lars Zacariassen, skulle føre så mye med seg. Les mer om verdien av å si ting høyt her: http://www.larszachariassen.no/2018/02/24/2653/

Eg vil gi en stor takk til alle som er med og går sine daglige skritt. Enten du klarer 100 skritt til dagen eller du klarer å fullføre 10 000 skritt daglig. Som sagt for 2 måneder siden så var helgens tur utenfor det eg har fantasi til å drømme om å gjennomføre. Og skal eg fortelle dere en liten hemmelighet? Eg heier aller mest på de som klarer mindre en 10000 skritt til dagen. Dere er de virkelige hverdagsheltene her.

Verdien av å sette den ene foten foran den andre er betydelig undervurdert!

 Alt starter med å sette den ene foten foran den andre for å se hvor dette fører deg!

Eg er overbevist om at du blir en vinner i ditt eget liv!

Tilbake til det som eg egentlig ville fortelle om i denne bloggen, nemlig helgens tur:

Start Bryne lørdag kl. 1100!

Bryne -Egersund
Tove-Karin, Oddbjørn og meg klar for dagens etappe.

Helgens tur gikk over 2 dager. Første dagen var i underkant av 3 mil på asfalt og vind rett i ansiktet. Heldigvis så bor Oddbjørn på Varhaug. Dette er ca halvveis på dagsetappen. Han og kona er av den gjestfrie typen og sørget for verdens beste kaffepause med fri tilgang til påfyll av karbohydrater.

Bryne - Egersund matpause
Lenge siden en kopp kaffe og en brødskive har smakt så godt!

Etter en god matpause var det bare å få på seg skoene å trø videre. Du kan si at vi gikk og gikk og etterhvert ankom vi Brusand. Her ble det en rask tur innom butikken for å få kjøpt seg Aloevera for å pleie noen stive bein og et gnagsår som hadde bestemt seg for å besøke den ene foten min.

Bryne - Egersund ankomst Brusand
Brusand

Da manglet det 1 kilometer på mål-gang for dag 1. Eg fant campingvogna min og installerte meg der for natta. Tror aldri eg noen gang har sovnet så tidlig på en lørdagskveld!

Bryne – Egersund, dag 2.

Etappe 2 startet kl 11 på Søndagen. Oppmøte var bensinstasjonen på Ogna. Både Oddbjørn og Tove-Karin hadde klart å få med seg sine bedre halvdeler på denne etappen.

Bryne - Egersund dag2
Da er vi klar for en ny dag og siste etappe!

Fra Ogna gikk turen til den Vestlandske hovedvei. Der endret landskapet seg drastisk fra flat terreng til fjell og massevis av bakker. For meg så virker det som de fleste av bakkene gikk oppover, for hadde du først besteget den ene bakken så var det en ny som ventet på deg. Dagens føre var og av en helt annen type en dagen før. Litt mer varierende fra is og snø til grus.

Bryne -Egersund Vestlandske hovedvei
Det går oppover….

Vi kommer oss etterhvert til turens høyeste punkt på 94 m.o.h og får gleden av å nyte en fantastisk utsikt.

Bryne - Egesund på toppen av vestlanske
Vel verdt turen å få nyte slike øyeblikk

Etterhvert kommer vi oss til Hellvik og finner turstien som går langs jernbanen mot Egersund. På dette tidspunktet begynner de fleste av oss å kjenne på behovet for å fylle på med karbohydrater. Dermed blir vi fort enige om at det blir matpause på første benken som dukker opp.

Bryne - Egersund matpause
En vel fortjent pust i bakken.

Etter dette er det kun 7 kilometer til Egersund og turens endestasjon. Etterhvert som vi nærmer oss mål begynner vi å sjekke ut rutetider for NSB. Vi finner fort ut at her dreier det seg om minutter om vi klarer første tog, eller må vente i 1 time på neste tog.

Noen kilometer og flere nesten fall på is holke klarer vi å ankomme Egersund jernbanestasjon 4 minutter før toget har avgang.

Du kan trygt si det var en sliten og lykkelig gjeng som satte seg ned på toget.

Lurer på hvor eg skal gå neste tur?

Hvor langt er det mulig å gå på 100 dager?

-Kjell Arild

Tagged , , , , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Bryne – Egersund. En liten spasertur!

 1. HallO! Lykke til med den lange turen. Jeg bor på Rsufoss. og her må du Bare oVernAtte. Pilegrimsleden går fra Oslo til Nidaros Og den kan brukes. NeDlagt jernbane fra eina og et stykke nordover likeså. Jeg har venner flere steder, så bare kontakt Meg! Beste hilsen Marit aas

  1. Takk for hyggelig melding.

   Dette var et tips som eg skal ta med meg.

   Mvh

   Kjell Arild

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.