Det var en gang en liten gutt!

En gutt kom til verden omtrent samtidig som Pompel og Pilt kom på fjernsynet og Neil Armstrong gikk på månen. Etterhvert ble han storebror til 3 søsken. Foreldrene hans er fortsatt lykkelig gift, noe som i disse tider er nesten som en sensasjon å regne.

En liten gutt.

En liten gutt vokser opp.

Den lille guten vokser opp og er til tider en utfordring for foreldre, besteforeldre og andre som skal prøve å holde litt kustus på en gutt, som helst liker å gjøre ting som voksne ikke er så begeistret for.

Når han begynner på skolen så skrus en bryter av og gutten blir en rolig, høflig, skoleflink gutt. Fritiden brukes sammen med gode venner i nabolaget og etterhvert på fotballbanen.

gutt som gjør lekser

Våren, det året han fyller 12 år, endrer livet seg. Han får diagnosen diabetes og må lære seg et liv med sprøyter og et regime basert på kontroll, faste tider, faste mengder mat og lite rom for fleksibilitet. Han vet det ikke da, men dette kommer til å prege livet mer en han er klar over. Han blir en kontrollfreak som skal ha forutsigbarhet på absolutt alt som skjer i livet.

Livet er ikke alltid enig med den lille gutten og etterhvert så erfarer han att alt ikke kan kontrolleres. Dermed så kommer det opplevelser som gjør at han mister kontrollen og fotfestet og verden ramler i hodet på han. Der og da så skjønner han ikke hva som treffer han, men det skaper kaos og problemer for han.

Gutten blir en mann.

Etterhvert så blir den lille gutten en voksen man og har et levd liv bak seg. En dag sitter han der igjen, hos legen utslitt fordi han ikke klarer å kontrollere livet. Nå har han skiftet lege og denne ser han. Plutselig må livet sees på med nye briller.

Den lille gutten som nå har blitt en mann har de siste måneden brukt tiden på å komme seg på beina og innse at alt kan ikke kontrolleres. Han har gått 1 Million skritt og fått mange andre med seg på å gå flere skritt. Han er nå arbeidsløs og livet er egentlig veldig flytende og lite kontrollert.

Diabetesen har tatt andre veier enn det legen fortalte for lenge, lenge siden. Det å forebygge og skulle ha kontroll på alt det uvitende i så mange år, har slitt han mentalt ut og må nå prøve å nullstille seg for å lære å leve med diabetesen som den faktisk er i dag.

Han bruker nå dagene til fysisk aktivitet og prøver å finne en plattform til å bygge opp en nye fremtid for seg og familien. Han er redd, spent og samtidig nysgjerrig på hva framtiden vil bringe………

-Den lille gutten, Kjell Arild.

 

 

2 thoughts on “Det var en gang en liten gutt!

  1. Hei Kjell Arild, en liten hilsen fra fra Dj Sommer:)
    Svavner litt den goe gamle tia, hehe

    1. Hei Torbjørn! Så kult å få livstegn fra deg! Håper du har det fint. Mvh Kjell Arild

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.