Framsnakking og sjølskryt!

Framsnakking er et ord som eg registrerer at holder på å bli nokså populært. Og bra er det. Vi mennesker er utrolig flinke til å baksnakke hverandre og trykke hverandre ned. Egentlig så er vi jo noen forbannede idioter som holder på å rakke ned på mennesker som vi av en eller annen grunn ikke synes bra om.

Kan vi ikke bare slutte med dette og flytte fokus fra baksnakking til framsnakking? Det er vel ikke så vanskelig å holde kjeft om det er noe vi er misunte på eller av en eller annen grunn ikke synes noe om. La oss heller bli flinke med å åpne kjeften når vi ser at noen rundt oss gjør noe som er kult eller noe som vi synes er tøft, spennende eller bra gjort.

framsnakking
9310.no

Framsnakking.

“Å framsnakke er å snakke positivt om mennesker som ikke er til stede. Framsnakking – det motsatte av baksnakking.”

“Å snakke noen fram kan minne om uttrykk som å klappe noen fram – altså ‘å fremme noen med klapping”

reff:http://www.sprakradet.no/Vi-og-vart/hva-skjer/Aktuelt-ord/Framsnakking/

Siden nyttår har det vokst frem en gruppe på Facebook som imponerer meg når det gjelder å framsnakke, i betydning av å klappe noen fram. Eg snakker selvfølgelig om 1Millionskritt. I denne gruppa er det en utrolig bra kultur for å heie hverandre frem. Alle heier på hverandre og alle er bra nok, her er folk rett og slett fantastiske ambassadører for å framsnakke hverandre!

Så var det dette med barna våre da? Driver du og baksnakker barna dine? Eller er du som folk flest? Superstolt over barna dine og roser de hver eneste dag for de minste ting. Man får liksom ikke snakket fint nok om, og til, barna våre!

Partneren din? Hvordan behandler du han/hun? Eg så et tv program her om dagen der det ble snakket om lykkelige par. Der ble det fortalt at de parene som er lykkeligst er de som er flinke til å rose hverandre for de små tingene i hverdagen og som framsnakker hverandre!

Sjølskryt.

Kan du gjøre meg en tjeneste? Reis deg opp å gå en tur på badet og still deg foran speilet. Se deg selv inn i øynene og bruk nå 30 sekunder på å fremsnakke deg selv. Om du synes det er vanskelig så kan du tenke på noen du er glad i mens du snakker fint om deg selv!

Prøv det. Det hjelper å drive med seriøst sjølskryt og framsnakking!

-Kjell Arild

sjølskryt og framsnakking

 

Tagged , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.