Norge på langs – Planlegging og forberedelser!

Dagene går for tiden med til å forberede meg til min lille tur “Norge på langs”. Akkurat nå er det mye som skal planlegges.

  • Rutevalg
  • Samle inn informasjon fra mennesker som har gått Norge på langs tidligere.
  • Få tak i alt utstyret som trengs
  • Planlegge dagsetapper med medlemmer i 1Millionskritt
  • Skal eg starte en innsamlingsaksjon for Diabetes og Psykisk helse?
  • Trene meg opp til å klare å gjennomføre turen.
  • Eg må lære meg å bruke primus og sove i telt, noe eg aldri har gjort før.
  • Hvordan skaffe meg mest mulig publisitet rundt 1Millionskritt og Diabetisk slitenhet?
  • + + +

kjell arild ueland

Norge på langs. Status 21. mars.

Akkurat nå er eg i en fase der det meste er under planlegging og det er massevis av ting eg ikke har full kontroll over. Rimelig fullt og kaotisk i hodet om dagen. Men la oss nå se hva har eg kontrollen på?

Rutevalget er sånn noenlunde satt. Her kommer en del an på responsen fra medlemmene i 1Milllion skritt. Satser også på å få litt info fra mennesker som har gått Norge på langs før meg. Eg har fått kontakt med noen som gikk i fjor og bor i nærheten. Har planer om å ta en kaffedrøs med de. Har også fått kontakt med noen som starter sin ferd Norge på langs dagen etter meg. Disse skal gå mest mulig i terreng og på fjellet. Men kanskje vi møtes på turen. Vi har avtalt å holde kontakt underveis, så får vi se…

Norge på langs

Planen er å gå Lindesnes – Evje – Kongsberg- Hønefoss og videre langs Pilgrimsleden til Trondheim.

Oppstart Lørdag 28. april kl 1200. Oddgeir blir med meg fra Lindesnes. Les mer  her.

Fra Trondheim er det flere valg. Eg kan går turleden Led E1 som er en tursti som går fra Nordkapp og helt ned til Milano i Italia. Eller eg kan gå langs E6. Eg har og hørt om den gylne omvei og Telegrafruta. Dette er slik det ligger an idag.

Må nok ta meg en tur innom Turistforeningen i Stavanger for å få litt mer info.

Utstyr, mat og alt det der.

Når det gjelder utstyr og mat så er en del på plass og en del må skaffes. Samtidig som eg må planlegge dette nøye og prøve å få med meg det som eg faktisk trenger og ikke for mye dødvekt. Det viktigste vil være å bli trygg på at eg har nok tilgang til medisiner og mat!

Når det gjelder å få med meg mennesker på dagsturer så vil eg legge ut fortløpende arrangementer i FB gruppa til 1Millionskritt. Eg håper også på tilbakemeldinger underveis der eg får tips om spennende turer som vi kan gjøre i lag. Les mer om dette her.

Når det gjelder den fysiske treninga, har eg kontroll på denne. Det er stort sett å komme seg ut å gå med tung sekk. Eg går ca 10 mil i uka med sekk. Når eg begynner turen Norge på langs er planen å legge bak seg rett over 20 mil i uka.

Teltlivet og slikt.

Til slutt var det dette med teltlivet. Her er eg aldeles uten erfaring. Tenker det er noen unger i huset her som skal få lov til å bli med pappa å sove i telt i hagen snart! 🙂

Som dere skjønner så kjennes det i magen og eg føler eg kaster meg ut i noe eg ikke har peiling på, men det må vel gå seg til.

Så helt til slutt: Om du føler du har noe å bidra med, så hadde eg satt veldig pris på om du tok kontakt med meg.

-Kjell Arild

 

Tagged , , , , , , , , , , , ,

1 thought on “Norge på langs – Planlegging og forberedelser!

  1. Hei – eg gjekk NPl for 8 år sidan. Sjå blogg: over stokk og stein. Me klarte oss med bål og kAffikjel. Varma vatn til Real Turmat. Å gå asfalt med fjellstøvlar eR ikkje bra.Ta med deg lite og lett. Du treng ikkje skift.god tur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.