Doktorgrad i selvinnsikt!

Nå er det under 2 uker til eg drar avgårde til Lindesnes, for å starte min vandring gjennom landet vårt mot Nordkapp. Dette er en opplevelse som kjennes i magen. Ja det er nesten som om eg skal opp til eksamen, eller forsvare min doktorgradsavhandling.

Dr Kjell Arild, spesialist i selvinnsikt
Foto: Erik M Sundt

Det høres kanskje litt sprøtt ut å sameligne en spasertur med en doktorgradsavhandling. Så la meg prøve å sette litt ord på denne tanken.

Selvinnsikt.

Som diabetiker blir man litt over gjennomsnittet opptatt av å kjenne etter på reaksjoner i kroppen. Kjenne etter hva aktivitet, tanker, stress og sinnstemninger gjør med blodsukkeret og dermed den fysiske og psykiske formen. En konsekvens av dette blir denne sirkelen av tanker, følelser og handlinger som igjen medfører denne selvinnsikten. Kanskje eg allerede sitter på en mastergrad innen selvinnsikt?

Nå når eg legger ut på denne turen så vil den medføre at eg vil oppleve nye ting som fører til nye analyser og handlingsmønstre, som igjen vil gi meg mer erfaring når det gjelder å kjenne meg selv.

  • Her vil det bli dager som vil bli fysisk krevende.
  • Her vil det bli dager der hodet er fullstendig utmattet og eg bare vil sette meg på første fly hjemover.
  • Her vil det bli dager med vind, regn og kulde.
  • Her vil det bli tårer, savn og motløshet.
  • Her vil det bli sol og glede.
  • Her vil det bli spennende møter med andre tur-glade mennesker.
  • Her blir det å våkne til dager der eg skal gå 30 km i omgivelser eg ikke er kjent i.

Alt dette påvirker blodsukkeret og hodet mitt. Eg har vert borti alle disse tingene før, men ikke over så lang tid og over så lang distanse.

Her gjelder det å ha fokus på at man jobber med en doktorgradsavhandling og at når mann er i mål, ligger verden foran meg med nye spennende erfaringer og muligheter.

-Dr Kjell Arild, Spesialist i selvinnsikt.

Tagged , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.