Norge på langs! – Den intense jakten på gram og millimetere!

Av og til er 2 centimeter nok!

Eg har måttet krype til korset å kjøpe meg en ny sekk, før turen i det hele har startet. Du ser det at skjelettet mitt er bygget på en hybridmodell mellom dame og mann. Eg har rett og slett en hoftekam som er så høy at det er rett før ribbebeina gnager på den.

Jakten på den perfekte sekken.

Etter noen mils trasking begynte eg å oppdaget at eg går jo og heiser på sekken og at dette ble mer og mer irriterende. Eg søkte profesjonell hjelp og fant ut at min første sekk har et bæresystem som er 2 cm for stort for meg.

Misforstå meg rett. Det er en fantastisk sekk, det er rett og slett en testvinner. Men skjelettet mitt driter i hvor mange tester den har vunnet og vil ha en annen. Det vil si at eg nå har en ekstra, nesten ubrukt tursekk som eg kanskje skal kvitte meg med.

Dermed så var det bare å krype til korset  og starte jakten på den perfekte sekken for hybridkroppen min. Det ble en del sekker som ble lastet opp, i butikken, og testet ut. Det viste seg at det den perfekte sekken for min hybridkropp ikke var lett å finne, men nå tror eg at eg har kommet rimelig nærme. Eg har funnet meg en sekk som føles bedre på og ikke går eg å heiser den opp hele tiden. Tenker det at eg starter med min nye sekk og tar det derfra.

Jakten på gram.

Nå skal sekken pakkes for tur. Eg har brukt tiden til å lese meg opp på hvordan pakke den perfekte sekken. Eg har snakket med erfarne turfolk og fått en del råd og tips. Nå skal dette settes ut i praksis.

Det blir å fjerne alt av unødvendig vekt, pakke slik at det tyngste kommer høyest og nærmest ryggen. Og det blir en knallhard vurdering av alt som skal oppi. Har eg behov for det, eller ikke? Målet er å komme så langt under 20 kilo som mulig!

Jakten på gram

Eg har 3 utfordringer når dert gjelder dette med vekt:

Hvor mye medisiner og utstyr til insulinpumpe/blodsukkermåling må eg ha med. Skal eg kjøre kynisk kalkulasjon eller legge rikelig oppi sekken?

Hvor mange dager med mat skal eg ha med meg? Hvor langt er det mellom hver mulighet for å skaffe  seg mat? Dette er ikke det største problemet på den første delen av turen min. Tenker dette blir mer aktuelt når eg skal over Saltfjellet og nordover.

Også har eg dette med at eg skal fortelle dere om turen underveis. Om eg kutter ut utstyr til blogging og alt det der så sparer eg fort 10% på vekta. Men, nei…eg kan jo ikke gå tur uten å fortelle dere om opplevelser, vise bilder osv underveis!

La den store gram jakten begynne!

-Kjell Arild

 

 

Tagged , , , , , , , , , , , , ,

1 thought on “Norge på langs! – Den intense jakten på gram og millimetere!

  1. Det her blir spennende å følge med på. God tur te dæ og kom gjerne med tips om ka du tar med dæ og kossen du pakker sekken din 😊
    Gunnar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.