Norge på langs! – Stig blir med!

Stig er en tøffing!

Stig er omtrent på min alder og har fått tildelt Parkinsons. Akkurat som eg har fått diabetes uten å ha bedt om det, så har stig også bare fått dette her tredd nedover hodet. Livets lotteri er en underfundig ting og det er lite vi kan gjøre med det. Det blir som Stig sier det:

Man har det som man tar det!

Parkinsons er en sykdom som gir deg svekket balanse, stivhet, langsomme bevegelser, skjelvinger og mye annet. Slik som mange andre kroniske lidelser så er det veldig individuelt fra person til person, hvordan sykdommen forløper. Du kan les om Parkinsons her: https://parkinson.no/

Stig

Stig blir med på tur!

Lørdag og søndag blir Stig med meg å går. Dette er en liten test tur før han virkelig trør til. Han skal bli med meg å gå fra Lillehammer til Trondheim. Dette er en distanse som eg tenker vi bruker i underkant av 14 dager på. Om ikke snøen på Dovre fjellet legger hindringer i veien for oss!

Det blir utrolig spennende å ha Stig med seg og eg gleder meg veldig til denne delen av turen. Blir spennende å se hvordan 2 kronisk syke mennesker klarer å kave seg nordover til Nidarosdomen og få hvert sitt Olavs brev. Olavs brev er noe alle som har gått de siste 10 milene av Pilegrimsferden kan få om de viser frem stempel fra diverse steder på turen.

Kjenner eg Stig rett er det ikke umulig at han klarer å få med seg noen flere med Parkinsons på turen.

Kanskje akkurat du har lyst til å bli med på en del av min/vår ferd nordover. Gi en lyd! Om det ikke passer sør for Trondheim så passer det kanskje nord for Trondheim? Eg regner med å gå fra Trondheim sånn ca midten av Juni.

Nå er det bare å nyte hviledagen og vente på at Stig dukker opp!

-Kjell Arild

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.