Kjære bilist! – Eg er livredd og skuffet!

Kjære bilist må eg dø før du tar hensyn?

Kjære bilist i skrivende stund har eg, på min ferd fra Lindesnes til Nordkapp, gått langs norske veier i 320 kilometer. Mesteparten av disse er tilbakelagt på veier som myndighetene ikke har funnet penger til, eller synes det er nødvendig å lage gang og sykkelsti til.

Dermed så er eg nødt til å se deg i øynene når eg er ute å går på veiens skulder. Eg holder meg på den hvite stripa, og er det mulig trekker eg utenfor denne stripa. Men ikke nok med at myndighetene ikke lager gang og sykkelstier. De er også veldig gjerrige på å lage plass utenfor den hvite stripa.

bilist

Mulig du synes eg er tiltrekkende der eg er ute å vandre på min tur. Men eg liker ikke nærkontakt med bilen din. Om du ønsker kontakt med meg så kan du bare stoppe å slå av en prat. Eg synes det er veldig spennende å bli kjent med nye mennesker. Nærkontakt med biler derimot. Det kan eg avstå fra.

 

Veldig kjedelig om vårt første møte skal være et møte der eg ligger på asfalten og du er i sjokk fordi du ikke fulgte med. Kanskje du leste en melding på mobiltelefonen din, eller du tok i mot en samtale på samme telefonen.

Får håpe dette møte ikke blir verre en at vi neste gang møtes i en rettssal.  Det er tross alt bedre å møtes i en rettssal en at mine foreldre, barn, kone skal måtte gå i min begravelse. Synes  du ikke det?

Når eg går og vandre langs veikanten lurer eg ofte på hvorfor så mange bilister ikke ser hvor høy eg er. For eg skjønner ikke dette konseptet med å tro at en mann på 175 centimeter kun trenger 50 cm klaring om han faller og går i bakken. Kan du forklare dette for meg? Ja, ja får bare håpe at eg ikke trår feil, på den smale veiskulderen, slik at eg faller rett foran din bil.

Heldigvis er ikke alle like.

Nå er det heldigvis slik at ikke alle av dere driver å tror eg eg er en liten person som trenger veldig liten plass, om eg skulle falle. Mange av dere er faktisk oppegående mennesker som legger dere langt ut i kjørebanen. Noen av dere stopper til og med opp, når dere ser farer som dukker opp bak min rygg.

Takk til alle dere fornuftige , oppegående bilister som tar hensyn. Men det er dessverre slik at eg ser døden i øynene et par ganger om dagen på min vandring gjennom landet!

Kjære bilist om du vil bli kjent med meg, stopp opp og slå av en prat med meg. Eg tror eg er en hyggelig og likenes kar. Kan fort bli en hyggelig opplevelse for både meg og deg!

Dette er mine opplevelser når eg er ute å går, og er ikke ment som å henge ut enkeltpersoner, kun et håp om å skape litt bevissthet i trafikken!

-Kjell Arild

Tagged , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.