Norge på langs! – Eg må hvile!

Akkurat nå sitter eg på Notodden hotell og skal gjøre minst mulig det neste døgnet. Eg har innvilget meg selv en ekstra hviledag da eg har fått noen signaler fra kroppen som sier gir ned, gutt! – Du trenger å hvile!

Trenger å hvile

Som eg skrev i mitt forrige blogginnlegg så møter eg mange fine folk på turen min. At eg nå har mulighet til å sitte på et hotellrom er takket være Roger og Anita Hèlen. Roger kom til og med kjørende med lunsj til meg i går! Fine folk og tusen takk til dere!

Kroppen trenger hvile.

Når eg går alene merker eg at eg driver meg selv fremover i et rimelig hardt tempo og er lite flink til å innvilge meg selv lange pauser. Det er slik eg er skrudd sammen, ser målet og skal komme meg frem raskest mulig. At dette ikke alltid er en smart strategi er noe eg har vanskelig å ta innover meg. Men det siger inn i hodet litt etter litt.

Eg er nok altfor flink til å drive rovdrift av meg selv!

Det eg har lagt merke med de siste 10/12 dagene er at kroppen har sin måte å gi beskjed på og den har gitt meg noen signaler på turen som egnok ikke bør overse.

Når man føler man har sprunget et maraton og du føler at det er aldeles tomt for luft i lungene og brystkassen verker, ja da er det på  tide med en pause!

Så var det føttene da.

Etter å ha gått over 300 kilometer på under 2 uker så begynner føttene å merke det. Har fått et par sår som nå trenger litt salve, plaster, omsorg og hvile.

hvile føttene

En annen ting eg har fått erfare er at når mann går langt på asfalterte veier så vil høyre kne får røynt seg. Dette fordi du ikke går på plant underlag. Alle veier er jo laget for at vannet skal renne av.  Dermed  så blir det som å gå på skrått underlag. Dette er vel det som har røynt mest på underveis. Smerten pleier å komme etter ca 15 til 20 kilometer og gir seg et par timer etter at eg er ferdig med dagens økt.

Stig Hellerslien på tur!

Så bortsett fra forbigående  smerte og et par sår på føttene så går dette overraskende bra!

Nå gjelder det å få lagt en plan for hvordan komme meg til Hønefoss. Eg vil gå ( eller rettere sagt, eg MÅ gå ) via veier som ikke er sterkt trafikkerte eller har gang og sykkelsti. Trenger også å finne overnatting for fredag og lørdag. Søndag ankommer er Hønefoss, der har eg ordnet meg!

Har du noen råd og tips, evt en seng til meg. – Gi meg en melding!

-Kjell Arild

 

 

Tagged , , , , , , , , , , ,

6 thoughts on “Norge på langs! – Eg må hvile!

 1. Hei Kjell Arild. Må jammen si meg imponert. Du går på asfalt mange kilometer per dag og i høyt tempo. Prøv å bytt underlang, trenger ikke å gå inn i skogen, men er det grus på siden av veien så hjelper det veldig mye i lengden på en dag.
  Heier på deg👍😁

  -Ida

  1. Takk Ida! Tro meg, eg driver intens jakt på vei skuldrer med grus og mykt underlag! 🙂 Føttene mine jubler hvert skritt de slipper å gå på asfalt! 😉 -Kjell Arild

 2. Hei Kjell Arild. Dette går jo fint. Følger med så godt eg kan. Virker som at du koser deg. Ønsker deg lykke til videre. Og ta vare på deg sjølv. Asbjørn 👍

  1. Hei Asbjørn! Hyggelig å høre fra deg. Dette går rimelig greitt, så langt…..Kjell Arild

 3. Hoka sko er tingen å gå på nå, bytte på forskjellig dropp annenhver dag.

  1. Takk for tipset, Margareth!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.