Norge på langs! – Besøk hos legen. Blir det amputasjon?

Legen sin dom.

Da er det 2 dager siden eg møte opp på Legekontoret på Lena. Som dere allerede vet så endte dette besøket med klar beskjed om å komme hjem og sørge for at føttene får hvile og oppfølging.

Les mer om dette her: https://kjellarild.no/2018/05/17/norge-pa-langs-brastopp/

I dag var det på tide å møte fastlegen min. Eg var rimelig spent på å se hva slags syn som møte meg når han klippet bandasjen. Eg har begynt å skjønne at smertegrensa min er rimelig høy siden eg klarte å gå så lang som eg gjorde uten at det stoppet meg. Enten det eller så er det nedsatt følsomhet i nervene som har begynt å melde seg. Dette er en typisk senskade som eg kan oppleve på grunn av diabetesen min.

Eg tror vi kaller dette høy smerteterskel. Det høres tøffere ut og litt mindre bekymringsfullt!

Legen

Hva sa legen da når han så foten min? Joda, eg slipper amputasjon. Det så i grunnen overraskende bra ut! Det var bare å komme seg til skiftestua og få lagt på ny bandasje.

Sølv under beina.

På skiftestua ble det lagt på noe desinfiserende bandasjer før eg var så heldig å få sølv under beina. Ikke sølvpenger og slikt men en sølvbandasje som skulle hjelpe for å hindre infeksjon og annen dritt.

Det var en hyggelig sykepleier som pleiet meg. I følge ho selv så var ho av typen som liker å plage folk, Noe som eg merket litt til da ho drev å fjernet noe hud og slikt fra såret. Men men, litt bagateller må man jo regne med.

Eg glemte kanskje å si det. Men eg har visst noen sår på et par tær på den høyre foten også som har fått god pleie  i dag.

Nå blir det å ta det med ro i noen uker, og følge opp føttene med legen og sykepleierne på skiftestua også regner eg med at eg snart er klar for tur igjen, med alle tærne intakte!

Eg og Stig holder på med en ny plan for å komme oss til Trondheim, om ikke alt for lenge. Denne planen skal dere få vite mer om en annen dag!

Ha en fin dag og pass på føttene deres, folkens!

-Kjell Arild

2 thoughts on “Norge på langs! – Besøk hos legen. Blir det amputasjon?

  1. Sykkel Kjell Arild, sykkel 😊 God bedring. Respekt. Å lykke til videre. Asbjørn

  2. Dette var ikke bra. Men godt at Du er under god BEHANDLING! God bedring!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.