Eg er en Pilegrim!

Den 15. mai ble eg offisielt en Pilegrim. Etter å ha tilbragt en natt i et gammelt stabbur var det på tide å ta turen innom Pilegrims-senteret Granavollen. Her møtte eg  Jane som utstedte et Pilegrims-pass.

Pilegrim pass

Jane jobber på Pilegrim senteret og var veldig behjelpelig med informasjon om hva som lå foran Pilegrimen Kjell Arild. Ho gav meg også hjelp med overnatting for de påfølgende dagene.

Søsterkirkene.

Eg var og så heldig å få en omvisning inne i Søsterkirkene. Dette er 2 flotte kirker i stein som ble bygget i middelalderen. Historien sier at det var 2 søstre som på grunn av uvennskap fikk bygget disse 2 kirkene. Du kan lese mer om kirkene her: http://pilegrimsleden.no/no/map/poi/sosterkirkene-pa-gran

Etterhvert var det bare å legge igang på min vandring som Pilegrim. Dagens mål var å komme meg opp  til Høgkorsplassen, derfra skulle eg gå til en gapahuk som ligger ved Einafjorden.

Turen opp til Høgkorsplassen ble tung og lang, på tross av Jane hadde fortalt meg at det kom til å gå oppover. Det viste seg at Jane hadde rett. 10 km bratt oppoverbakke, stort sett på grus og skogsvei.

Men til slutt så kom eg meg opp.

Utsikten derfra var upåklagelig. Og herfra var det stort sett nedoverbakke i en liten time før eg kom frem til dagens mål.

Før eg la ut på denne turen min hadde eg kjøpt inn boka som beskriver i detalj hvordan Pilegrimsleden går, oppdelt i passe etapper. Her hadde eg funnet ut at det var mulig å overnatte i gapahuk, et par steder.

Sove i gapahuk!

Det å sove i gapahuk sto på min ” to do list” for denne turen. Og denne natta skulle denne drømmen gå i oppfyllelse. Og snakk om å være heldig med været. Eg la meg i et nydelig sommervær og sto opp til et like nydelig vær dagen etter.

Gapahuken lå idyllisk til rett ved Pilegrimsleden, ved enden av Einafjorden

Dagen etter var eg tidlig klar for neste etappe på min ferd. At den skulle bli alt annet en planlagt er en annen historie som du kan lese om her: https://kjellarild.no/2018/05/17/norge-pa-langs-brastopp/

-Kjell Arild

Tagged , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.