Vi burde skamme oss!

Vi burde rett og slett skamme oss og slutte med slik oppførsel.

Det eg tenker på er noe som eg oppdaget når eg var ute å vandret på min ferd. Dette var før foten ble ødelagt  og imens eg gikk og vandret langs asfaltkanten på veier av varierende standard. Egentlig så finner du dette fenomenet over alt rundt oss. Vi mennesker er noen tankeløse tullinger til tider og gjør tinge helt uten å tenke på konsekvenser.

Eg snakker selvfølgelig om forsøpling. Hvordan vi bare kaster søppel rundt oss uten å tenke oss om. En dag eg gikk mine mil langs en nokså trafikkert vei oppdaget eg etterhvert at det var ekstremt mye som var kastet ut av diverse bilvinduer. Av og til kunne man nesten tro at det var folk som bevist ryddet i bilen imens de var ute å kjørte på norske veier. Ned med vinduet og ut med dritten. Er ikke så nøje om det er metall eller plast, eller andre ting som enhver tulling burde vite ikke kommer til å brytes ned der de ligger langs norske veier. Er det slik at vi forventer at mamma kommer i bilen bak og rydder etter oss?

Nei, det er faktisk ikke slik at mamma kommer bak og rydder etter deg.

skamme oss

Ok, nå er det sikkert ikke du som gjør dette men alle andre, eventuelt passasjerene dine. Men, om du er sjåfør av bilen så er vel det omtrent det samme som å være kaptein på skuta. Du sitter faktisk med makta. Kan du ikke være såpass at du ber passasjerene dine om å kutte ut med å rydde bilen din imens dere er ute på tur?

Vi har vel alle fått med oss hva som skjer med havet og forsøplinga der. Det er ikke få tonn med søppel som ligger og flyter  i havet. Men om vi tok oss bryet med å samle opp søppel langs norske veier så skal eg garantere at det blir mange, mange tonn ut av det og.

Vi burde skamme oss over å behandle naturen og omgivelsene på denne måten!

-Kjell Arild

Tagged ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.