Norge på langs. – Eg skal lenger en Nordkapp!

Lenger en Nordkapp!

Ja du leser riktig. Eg har tenkt meg lenger nord en Nordkapp. Eg skal helt til Knivskjelodden. Dette er faktisk så langt nord du kan komme i Europa, før du kommer til Nordpolen.

“Knivskjellodden er den glemte storebroren til Nordkapp. Odden ligger faktisk ca. 1600 meter lenger nord enn Nordkapp og er derfor det egentlige nordligste punktet i Europa.” sitat ut.no

Om alt går som det skal, står eg her den 31. august.

Nordkapp

Den 19. august reiser eg til Alta sammen med Inger Karin Natlandsmyr. Ho er en dame på min alder som har gjennomført sin Norge på langs ferd, litt stykkevis og delt de siste årene. Nå er eg så heldig å få lov til å bli med henne på den siste delen av hennes ferd. Du kan lese om hennes tur her: https://inkatur.blog/

Inger Karin har også en datter som er diabetiker. Mathilde skal bli med oss å gå i noen dager. Ho er en engasjert, ung diabetiker som blant annet har sin egen Youtube kannal, der ho snakker om dette med diabetes. Sjekk den ut her: https://www.youtube.com/channel/UCRi0QrD0gNr5zrH5tRVcecQ?app=desktop

Mathilde er også på Facebook!

Dette er for meg helt perfekt. Her går eg i ukjent terreng med mennesker som kjenner min sykdom og mine behov. Som dere skjønner, kunne eg ikke la en slik sjanse til å gå i fra meg. Dermed blir det 2 uker i naturen på veien mot Nordkapp. Inger Karin er godt erfaren på denne type turer og diabetes. Her skal det bli 2 fine uker med opplevelser og egen lærdom.

Samtidig så har ho ordnet litt kule opplevelser underveis. Kan nevne Kongekrabbe safari og ikke minst at vi faktisk skal til det fysisk nordligste punktet i Europa.

Først tar vi Nordkapp, så tar vi Knivskjellodden!

Slik som turen min har utviklet seg i år med uforutsette problemer og ting eg ikke hadde sett komme, blir det ikke full distanse dette året. Tenker det blir litt sånn som Inger Karin har gjennomført det. Vi tar det over litt tid. Og du skal ikke se bort fra att eg allerede neste år legger ut på noen eventyr mellom Trondheim og Alta, eller motsatt vei.

Klok av skade så er det en ting som må være på plass før eg legger ut på nytt. Eg trenger noen å gå med. Ensomhet kan være en fin ting, men når du er ute og går i ukjent terreng, kan det fort bli din fiende.

Blir du med meg? Vi kan begynne å legge neste års planer allerede nå.

Eg har ikke gitt meg! Norge skal legges under mine føtter, det er kun spørmål om tid!

-Kjell Arild

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.