1 år siden…….

Nå er det 1 år siden eg plutselig befant meg hos legen og demningen hadde bristet. Eg gråt og gråt der eg satt foran han og måtte innrømme at nå gikk det ikke lenger. Krevende diabetes, krevende jobb, familieliv, barns aktiviteter, sosial omgang med venner, familie, naboer. Det ble for mye å sjonglere!

1 år siden

Nå sitter eg her 1 år etterpå og skal prøve å få oppsummert det siste året.

Det første ukene var skremmende og samtidig fullt med håp og lettelse. Legen forstod meg og gav meg en lang sykemelding med klar beskjed at dette kom til å ta tid. Eg fikk lov til å være bare Kjell Arild og det var en god følelse. Men samtidig kom skam, redsel og en følelse av nederlag snikende.

Eg måtte få utløp for mine tanker og følelser og begynte å blogge. Dette ble en positiv opplevelse. Bloggen fikk en mottagelse som eg ikke hadde ventet meg og det virket som eg skrev om ting folk ville vite mer om, eller viste litt mer om en det som det ble snakket om.

Uansett så ble bloggen veien til mitt møte med Lars Zachariassen. Han var og er et fyrverkeri av en mann som ga meg en innsprøytning av energi og håp. Vi fant tonen og ikke lenge etter var idèen om en million skritt født. Vi klarte til å med å komme på TV2 med dette.

Og som dere sikkert alle vet så tok galskapen meg etter dette og nå er eg igang med å gå mot Nordkapp. Det har blitt noen million skritt ut av det.

Kroppen min har aldri vert i bedre fysisk form en den er nå. For 1 år siden satt smerten i kroppen og  musklene fikk meg til å føle meg langt over 100 år gammel.  Nå er dette borte og eg får tilbakemeldinger om at eg har fått meg en annen kroppsholdning.

Når det gjelder hodet og diabetesen min, er begge to fortsatt veldig opptatt av å kjøre berg og dalbane med meg. Men eg har fått tid til å kjenne etter og begynner å lære litt etter litt hva det er som trigger disse tingene. Det går seint, men eg håper eg en dag klarer å få kontroll her og.

Legen sa til meg at eg gjør det alle i min situasjon burde gjøre:

Kom deg opp av sofaen og gå deg en tur. Ikke ligg på sofaen og spill Playstation hele dagen. Disse ordene har brent seg inn i meg og eg tviler ikke et sekund på at han har rett. Alle trenger ikke å være så gal som meg å legge ut på en tur Norge på langs, men vi er alle selv ansvarlige for våre liv og må ta tak når det “butter” imot!

Det er i motbakke det går oppover!

-Kjell Arild

 

 

Tagged , , , ,

2 thoughts on “1 år siden…….

  1. Fin blogg du har. Lettlest og ærlig. Sånt liker jeg 🙂 Klem til deg!

    1. Takk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.