Gammelt forsvinner og nytt vokser frem på Nærbø!

/sponset innlegg/

I disse tider er det et år siden eg møte veggen og livet tok en ny vending. Dette er noe som medfører at eg sitter og reflekterer en del om dagen. Spesielt når eg er ute og går tur. Da løper fort tankene både hit og ditt.

Et sted som tankene mine ofte kommer innom er min siste arbeidsplass. Dette er et byggvarehus på Nærbø som eg var satt til å lede. Det som gjør at eg reflekterer en del er rett og slett historien bak og ikke minst historien til området det ligger på.

Nærbø Trelast

Foto: Jærentreprenør

Nærbø Trelast som det en  gang hette var i sin tid en stor arbeidsgiver på Jæren, og hus fra Nærbø Trelast var et kvalitetsbegrep, og det er ikke få familier på Jæren som har vokst opp i et slikt hus. Eller rett og slett bor i et hus fra Trelasten idag.

Det hele startet for ca 100 år siden. Og om eg ikke tar helt feil så begynte det hele med å lage likkister. Etterhvert vokste bedriften frem og på sitt største bygget det massevis av hus rundt omkring på Jæren. Trelasten var også et anerkjent utsalg av trelast og byggevarer.

Ikke bare var det massevis av folk som jobbet der. De hadde en stor bygningsmasse og bestod av et helt kvartal med butikk, fabrikk, kontor osv.

Det som en gang var en stor anerkjent lokal bedrift er i dag blitt til et byggevarehus eiet av en stor aktør innenfor byggevarer. Store deler av området som Trelasten besto av har de siste årene blitt brukt til andre ting en trevare og husbygging.

Men nå skjer det spennende ting. Nå skal det bygges boliger på område og det vil bli nytt liv i området rundt ærverdige Trelasten på Nærbø.

Eg er stolt av å ha fått lov til å lede det som en gang var Nærbø Trelast og eg gleder meg til å se Trelasttunet vokse frem.

-Kjell Arild

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.