Fra kjelleren til Nordkapp på blå resept!

Fra kjelleren til Nordkapp på blå resept!

Det er en stund siden dere har hørt noe fra meg, eller rettere sagt lest noe som eg har blogget om. Eg må innrømme at det har vært litt deilig å ikke være så synlig i noen uker. Etter at eg kom hjem fra Nordkapp ble det litt tomt kan du si. Det er vel ofte slik at når man har stått på og jobbet med noe som har vært altoppslukende, og man kommer i mål, så tar tomheten oss.

Eg har ikke ligget på sofaen og spist potetgull og sett serier på Netflix. Neida, dagene fanger meg og ungene skal fortsatt opp om morgningen. Sendes på skolen, før de noen timer senere kommer hjem og det er leksehjelp og slikt som står på timeplanen.

Også er det det der med å være husfar. Det viser seg etter nærmere inspeksjon at huset ikke blir reint og pent av seg selv. Klærne kryper ikke opp i vaskemaskinen av seg selv. Og dassen blir heller ikke ren uten at eg må gjøre en innsats. Dette var helt nytt for meg, men siden Hege er fullt opptatt i jobb om dagene blir det til at det er eg som må gjøre denne jobben. Og det er faktisk helt greitt for det viser seg at skritttelleren min løper løpsk når eg engasjere meg i prosessen med å sørge for rent og pent hus, rene klær i skapet og alt det der.

Tankene har også fått bryne seg litt i ukene etter at eg kom hjem. Mye av tiden har det vert positive og kreative tanker som har kvernet i hodet. Disse har eg faktisk klart å få ned på papiret i form av et foredrag som eg nå har laget.

Fra kjelleren til Nordkapp på blå resept!

Det å lage et foredrag er mer jobb en eg var klar over. Når man gikk på skolen og skulle holde presentasjoner så var jo dette gjort på et par timer. Men når du skal fortelle om en reise som er personlig, og til tider utlevere deg selv, da blir det en litt lenger og tidkrevende prosesss.

Men nå er det klart. De som har hjulpet meg underveis og som har fått høre det har kommet med tilbakemeldinger og innspill. Dette gjør at eg nå er trygg på at dette er noe eg kan stå inne for.

Diabetesforeningen på Jæren er så heldige at de skal få være de første som får høre om min reise det siste året. Eg tar for meg både oppturer, nedturer og ikke minst dette med å ta tak når det ser som mørkest ut.

Etterhvert så håper eg at flere er interessert i å høre om min reise fra kjelleren til Nordkapp på blå resept.

Foto: Inger Karin Natlandsmyr

3 Sjøers løpet.

Og helt til slutt: Eg har i samråd med legen bestemt meg for å ikke delta i årets 3 Sjøers løp. Det å løpe en halvmaraton er ikke noe som eg trenger å utsette meg selv for nå i høst. Eg sliter fortsatt med å få til et stabilt blodsukker. Har nå satt igang et prosjekt rundt dette som krever litt roligere dager i en tid fremover.

Eg skal nok løpe flere halvmaraton, men det blir ikke nå. Dermed så har eg en billett til 3 Sjøers løpet som eg ikke skal benytte meg av.

Send meg noen ord om du har lyst på den!

-Kjell Arild

 

Tagged , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.